Adományozok

LEGYÉL JÓTEVŐ!

A délvidéki Muzslyán 20 évvel ezelőtt álmodtak egy nagyot, és belekezdtek egy fiúkollégium megépítésébe, hogy ezzel a szórványban élő fiúknak lehetőséget adjanak az anyanyelvükön való továbbtanulásra. A kollégium ma 46 fiúnak nyújt otthont.

Miért Emmausz Kollégium? Arra szeretnék nevelni a fiúkat, hogy a két emmauszi tanítványhoz hasonlóan ők is találkozzanak Jézussal. Vele járva fedezzék fel a Megváltó létfontosságú szerepét az életben.

Ahogyan az alapító Stojan Kalapis atya fogalmaz, a kollégiumnak az a célkitűzése, hogy a tanuláson kívül arra nevelje a gyermekeket, hogy jó keresztények, becsületes magyar emberek és tisztességes családapák legyenek.

Az Emmausz Kollégium hitvallása
HÁZ, amely befogad
Azt szeretnénk, hogy a kollégium lehetővé tegye a fiúk testi, szellemi, művelődési valamint lelki fejlődését. Ezt a célt szolgálják programjaink meg nevelési törekvéseink is. Lehetőséget nyújtunk, hogy különböző szakcsoportokon belül fejlesszék képességeiket, tehetségüket.
ISKOLA, amely életre nevel!
A kollégium elsősorban tanulási lehetőséget nyújt diákoknak és az egyetemistáknak. Itt tanulnak, itt készítik a dolgozatokat, a házi feladatokat.
OTTHON, ahol vidáman élhetünk! Ne gondoljátok azonban, hogy csak tanulunk! Jut idő sportolásra, takarításra, fizikai munkára, testnevelésre, szórakozásra, de arra is adódik alkalom, hogy a konyhán segítsünk.

Sok türelemmel kell törekednünk egy olyan nevelésre, amely során megtanuljuk, vagy újra tanuljuk a sokféle emberi örömet – amelyet a Teremtő életutunkon számunkra tartogat – vallja a kollégiumot működtető szalézi rend.

Legyél jótevő, segíts Te is! A jótékonysági futás célba érkezésekor szeretnénk minél több sporteszközt adományozni a fiúkollégium javára. Pénzadományokat az alábbi számlaszámra várunk:

Egy vérből vagyunk Alapítvány
OTP
Számlaszám: 11712073-21458020-00000000

Amennyiben másfajta adományt kívánsz felajánlani, írj az esemény főszervezőjének, Gui Angéla karitatív futó nagykövetnek ide: egyverbolvagyunk@gmail.com