Rólunk

Miért segítek én?

“Nincs gyógyító szikém, amivel kivághatnám a nehéz sorsú gyerekek szívéből-lelkéből a fájdalmat. Nincs semmim, ami ne lenne mindenkinek. Csak egy ember vagyok, egy dolgozó anya, aki hiszi, hogy van értelme a tettnek, és kapott elég erőt ahhoz, hogy valóra váltsa álmait.

Az én álmom, pedig a cselekvő szeretet, mert minden nap tehetek azért, hogy segítsek másokon. És ha mindenki csak addig segít, ameddig a keze elér, akkor szebb lesz a világ.

Én hiszek abban, hogy az emberség ott kezdődik, amikor észrevesszük, hogy rajtunk kívül mások is élnek a világon. És megpróbáljuk az ő életüket boldogabbá tenni.

Az Alapítványt 2019-ben hoztam létre azzal a céllal, hogy az évek óta tartó karitatív tevékenységemnek keretet adjak. Segítő munkámat önkéntesként végzem. Felsorolni is nehéz, hogy az elmúlt hat évben mennyi mindent sikerült másoknak adni. De aki ad, az mindig többet kap vissza az élettől.”


Ha szeretnétek többet tudni rólam, olvassátok el a velem készült mélyinterjúkat és pillantsatok bele abba is, hogy a sajtó milyennek látja az alapítványunk segítő tevékenységét.

 

Gui Angéla
alapító

Egy vérből vagyunk alapítvány

Kuratórium tagjai

Gui Angéla

alapító, a kuratórium tagja

Köteles Gábor

a kuratórium tagja

Kutai Orsolya

a kuratórium elnöke
Bemutatkozás

Történetünk

Futottunk több mint 1700 kilométert, hogy adományokat gyűjtsünk hazai és határon túli gyermekotthonok számára. Sikerült több millió forint értékben tárgyi eszközökkel segítünk az árvákon, és több mint száz határon túl élő nehézsorsú gyermek egészségügyi szűrését szerveztük meg.

Összegyűjtöttük a kárpátaljai ráti Szent Mihály Gyermekotthon udvarán épülő Rehabilitációs Központ befejezéséhez szükséges több millió forintot, és fel is avattuk az épületet a magyar köztársasági elnök feleségének a jelenlétében. Több száz kilométeren át futottunk másokért, adományokat és vért gyűjtöttünk. Létrehoztunk és berendeztünk egy sport szobát egy kárpátaljai gyermekotthonban, és több kamionnyi adományt juttattunk célba. Több mint száz határon túli magyar gyermek egészségügyi vizsgálatát vittük helybe.

Segítettünk befejezni egy kárpátaljai gyermekotthon udvarán épülő kápolnát, amelyet fel is avattunk amikor 500 kilométert futottunk, hogy felhívjuk a figyelmet a határon túli magyarokkal való összetartozásra. Több millió forint értékű adományt juttattunk célba, sőt, összegyűjtöttünk 9 millió forintot egy új kazánra, hogy a nagydobronyi gyermekotthon 70 leánylakója na fázzon!

Több millió forint értékű tárgyi adománnyal segítettünk két kárpátaljai gyermekotthont és egy délvidéki fiúkollégiumot. Sporttábort szerveztünk 100 gyermek számára, futottunk több száz kilométert, vért és adományt gyűjtöttünk útközben, mert egy vérből vagyunk! Szerveztük sporttábort két kárpátaljai gyermekotthon több mint 100 lakója számára. Karácsonykor sikerült 150 gyereknek valóra váltani az álmát. Szilveszterkor megszerveztük az év utolsó legnagyobb jótékonysági eseményét, a Fuss pont most virtuális futást, amelyen több mint 6000 ember vett részt és futott összesen 65 000 kilométert azért, hogy ezzel másokon segítsen.

500 nehéz sorsú gyermek számára adományoztunk sportcipőt. Erdélyi, kárpátaljai gyermekotthonokba juttattunk el a járvány alatt rendszeresen adományokat több millió forint értékben. 6 napon és 600 kilométeren át futottunk az Egy vérből vagyunk! jótékonysági futáson egy mezőségi szórványkollégium gyermekeiért. Egyhetes sporttábort szerveztünk Kárpátalján és Erdélyben is nehéz sorsú és árva gyermekek számára. 250 gyermek karácsonyi álmát váltottuk valóra, több mikrobusznyi adományt juttattunk el decemberben határon túli gyermekotthonokba. Az év utolsó napján a Fuss pont most! virtuális futást sikerrel és örömmel zártuk.