Skip to content

A közalapítvány HATÁROZATAI

2019

A kuratórium úgy dönt arról, hogy az Alapítvány 2020-ban megszervezi az Egy vérből vagyunk, véradással egybekötött jótékonysági futást. Az esemény május 31-én rajtol Szarvason, majd Budapest, Kecskemét, Szeged érintésével a délvidéki Muzslyán ér célba. A kuratóriumi döntése értelmében az esemény megszervezéséhez támogatókat kell keresni, pályázatokat benyújtani.

A kuratórium döntött arról, hogy a beérkezett igényeknek megfelelőn folyamatosan tárgyi adományokkal támogatja a magyarországi és a határon túli gyermekotthonokat, nehéz sorsú gyermekeket. 

2020.

A kuratórium úgy dönt, hogy sporttábort szervez két kárpátaljai gyermekotthon lakói számára, a tábor időpontját a járványügyi helyzet alakulásától teszik függővő. 

A kuratórium úgy dönt, hogy az Egy vérből vagyunk jótékonysági futást az Alapítvány mindenképpen megszervezi, és amennyiben nem lehetséges a célba érkezés az Emmausz Fiúkollégiumba, akkor csak a röszkei határig tart a futás. 

A kuratórium tagjai döntöttek, hogy egy szilveszteri virtuális futás szervezéséről. A Fuss pont most jótékonysági futáson nehéz sorsú gyermekek számára lehet a kilométereket virtuálisan gyűjteni. Az alapítvány szponzorokat keres, hogy minden összegyűlt kilométer után 100 forinttal támogassák az Alapítványt a gyermekek részére sportcipők megvásárlása céljából.

A kuratórium döntött arról, hogy az Alapítvány karácsonyi adományokat gyűjt és juttat el több határon túli gyermekotthonba.

2021.

A kuratórium döntött arról, hogy a 2021-ben is megszervezi Egy vérből vagyunk jótékonysági futást, a sporttáborokat és a Fuss pont most szilveszteri futást is.

A kuratórium dönt arról, hogy megigényli az Alapítvány számára a közhasznúsági státuszt az Alapítvány céljainak érdekében. 

A kuratórium döntött arról, hogy a járványügyi helyzettől teszi függővé, meg tudja-e szervezni augusztusban a kárpátaljai árva gyermek számára a tavalyi évhez hasonló sporttábort, ahol a 2020. évi Fuss pont most szilveszteri futás során összegyűjtött támogatásból vásárolt sportcipők kerülnek átadásra.

A kuratórium ügy döntött, hogy az Alapítvány karácsonykor névre szóló ajándékokat küld a kárpátaljai nagydobronyi és ráti gyermekotthonok, illetve az erdélyi magyarfülpösi szórványkollégium lakói számára.

2022.

A kuratórium tagjai eldöntötték, hogy 2022-ben a következő nagyobb eseményeket, programokat szervezi meg: Egy vérből vagyunk jótékonysági futás, sporttábor erdélyi és kárpátaljai gyermekek javára, Fuss pont most szilveszteri jótékonysági futás, karácsonyi adománygyűjtés.

A kuratórium döntött arról, hogy a kialakult háborús helyzet miatt az Alapítvány segítséget nyújt az Ukrajnából elmenekült árva és nehéz sorsú gyermekek számára, valamint adománygyűjtést indít a Kárpátalján maradt gyermekek megsegítésére.

A kuratórium döntött arról, hogy az Egy vérből vagyunk jótékonysági futás koltói célba érkezésekor egy minimum négy órás élménynapot szervez több száz gyermekotthonban élő számára, amelyre a Kárpát-medencei gyermekotthonaiban élőket utaztatja a helyszínre.

2023.

A kuratórium úgy dönt, hogy az orosz-ukrán háború kitörésének egy éves évfordulóján a két kárpátaljai gyermekotthonban élmény napot szervez. 

A kuratórium döntött arról, hogy 2023-ben a következő nagyobb eseményeket, programokat szervezi meg: ”Egy vérből vagyunk” jótékonysági futás, sporttábor erdélyi és kárpátaljai gyermekek javára, ”Fuss pont most!” szilveszteri jótékonysági futás, karácsonyi adománygyűjtés.  

A jótékonysági futás kerékpározással is kiegészül és a célba érkezéskor a koltói élmény-naphoz hasonló gyermeknapot szervez.